THE NORTHERN BELLE – THE WOMEN IN ME (EP)

Artiest info
Website
facebook

Label: Die With Your Boots On Records

Amper drie maanden geleden schreef ik op deze pagina’s een uitgebreide recensie over het album “We Wither, We Bloom” van de folk- en countryformatie ‘The Northern Belle’ uit Oslo, Noorwegen. Frontvrouw en songschrijfster Stine Andreassen heeft ons echter niet zo lang laten wachten op nieuwe liedjes uit haar pen en brein want hier is er al een opvolger voor de reeds in 2020 uitgebrachte maar hier pas in juni 2021 besproken cd.

Het gaat nu over een zeven tracks tellende EP die “The Women In Me” als titel heeft gekregen en die in totaal net geen half uurtje muziek aflevert. Stine Andreassen zingt ook nu weer alle liedjes en speelt op akoestische gitaar, Svein Inge Bjørkedal drumt, Bjørnar Ekse Brandseth en Ole-André Sjøgren spelen op de elektrische gitaren en op pedal steel, Johanne Flottorp is de violiste, Yngve Jordalen de bassist en Marie Tveiten speelt op vibrafoon en verzorgt de harmony vocals.

Dat het op dit minialbum niet om afdankertjes gaat die “We Wither, We Bloom” niet hebben gehaald wordt hier bewezen door een serie van kwalitatief hoogstaande Americana-liedjes zoals de titeltrack “The Women In Me” en de afsluitende coverversie van John Prine’s nummer “Summer’s End” uit zijn laatste soloalbum “The Tree Of Forgiveness” van 2018. Dit zijn twee songs die we met veel plezier op de bijgaande audiovideo’s ter kennismaking met deze plaat hebben meegegeven.

Maar ook openingstrack “Kaleidoscope Dream”, het door knap strijkerswerk ingekleurde “Chicago” - een cover van de song uit Sufjan Stevens’ album “Illinois” uit 2005 - en “Only Stupid Kids Get Bored” of het zeer mooi georkestreerde “Two Rhythms” kunnen ons zeer bekoren. Ja hoor, de EP “The Women In Me” is alweer zeer puik nieuw werk van Stine Andreassen en ‘The Northern Belle’.

(valsam)